Op de website van Kiwa SCM is er een nieuwe kentekencheck beschikbaar. Nieuw is dat er ook een functie is waarbij particulieren een mail kunnen ontvangen wanneer hun certificaat (bijna) verloopt.

Kentekencheck

De meeste certificaten die worden uitgegeven hebben een bepaalde geldigheidsduur. Certificaten voor alarmsystemen voor personenauto’s zijn bijvoorbeeld na afgifte drie jaar geldig en moeten daarna jaarlijks gekeurd worden. Met de zoekfunctie kan men inzien of een certificaat op het voertuig nog geldig is en eventueel wanneer het systeem gekeurd dient te worden.

Wanneer er meerdere SCM certificaten zijn geregistreerd, wordt het SCM certificaat waarvan de geldigheid het eerst verloopt of is verlopen weergegeven. Voor meer informatie over uw SCM certificaat kunt u met Auto inside contact opnemen.

Notificaties

Wilt u een mail ontvangen wanneer een certificaat (bijna) verloopt? Wanneer u zich aanmeld voor de notificaties wordt aangegeven wanneer het certificaat verloopt. Zes weken voordat het certificaat verloopt, krijgt u een herinnering dat er een periodieke keuring moet worden uitgevoerd. Wanneer het certificaat is verlopen wordt er nogmaals een mail gestuurd. Zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden.

Voor de notificaties moet u zich zelf aanmelden, dit gaat niet automatisch. Wanneer het certificaat al is verlopen, of als het certificaat geen geldigheidsduur heeft (mechanische beveiligingssystemen en af-fabriek startonderbrekers voor personenauto’s) kunt u zich niet aanmelden voor de functie.

Bekijk hier de kentekencheck.

Auto inside is erkend scm inbouw station, bij ons kunt terecht voor de controle van uw alarm. ook kunnen wij uw certificaat kiwa scm verlengen ( bij 100% werkend alarm)